108 Przepisów bezglutenowej kuchni wegańskiej
108 potraw bezglutenowej kuchni wegańskiej
5 kwietnia 2016
Gault&Millau 2017

To już trzecie polskie wydanie żółtego przewodnika Gault&Millau. W tym roku Trójmiasto może poszczycić się  29 czapkami czyli o 5 więcej niż rok temu. Mamy 2 restauracje, które z 3 czapkami mieszczą się w ścisłej 10 najlepszych restauracji w kraju. Poza lokalami utytułowanymi czapkami opisano wiele innych restauracji i hoteli z Pomorza, a także kilkadziesiąt, godnych uwagi, lokalnych produktów. Odsyłamy do lektury 🙂

Gdańsk 14 czapek:

  • Metamorfoza – 3 czapki
  • Szef: Adrian Klonowski

  • Mercato – 3 czapki
  • Szef: Paweł Stawicki

  • 1611 Restaurant – 2 czapki
  • Szef: Adam Woźniak

  • Fellini – 1 czapka
  • Szef: Michał Rybak

  • Szafarnia 10 –  1 czapka
  • Szef: Grzegorz Labuda

  • Targ Rybny – FishMarkt – 1 czapka
  • Szef: Piotr Samulski

  • Restauracja Ritz 1 czapka
  • Szef: Basia Ritz

  • Ristorante La Cucina 1 czapka
  • Szef: Grzegorz Nakrajnik

  • Restauracja Kubicki 1 czapka
  • Szef: Damian Mazurowski

 

Gdynia 8 czapek:

  • Biały Królik – 2 czapki
  • Szef: Marcin Popielarz

  • Sztuczka – 2 czapki
  • Szef: Jacek Koprowski

  • Open Kitchen -1 czapka
  • Szef: Piotr Ślusarz

  • Malika – 1 czapka
  • Szef: Ewa Malika Szyc-Juchnowicz

  • Restauracja Pieterwas Krew i Woda – 1 czapka
  • Szef: Mariusz Pieterwas

  • Tłusta Kaczka – 1 czapka
  • Szef: Paweł Kwitniowski

 

Sopot 7 czapek:

  • Grono di Rucola 1 czapka
  • Szef: Robert Zieliński

  • Cyrano&Roxane – 1 czapka
  • Szef: Yannick Chauvet

  • Morska – 1 czapka
  • Szef: Adam Głowiński

  • Petit Paris – 1 czapka
  • Szef: Philippe Abraham

  • Bocian Morski – 1 czapka
  • Szef: Filip Miotke

  • Bulaj – 1 czapka
  • Szef: Artur Moroz, Paweł Chomentowski

  • Thai Thai – 1 czapka
  • Szef: Surachrt Urajaroen


Przewodnik do nabycia od dziś w salonach Empik

 

 

Podziel się ze znajomymi:

  • Piotr Zastrozny

    LALALA Arthotel też jest polecany, kolejny raz 🙂

Pin It on Pinterest

Podziel się